Over ons

Verbruggen Paddestoelen B.V. is een echt familiebedrijf. De door Piet Verbruggen opgezette paddenstoelenkwekerij wordt inmiddels al weer vele jaren door zijn zoon John voortgezet.

Al in 1970 werden op de Heesakker in Erp de eerste champignons geplukt in de kwekerij die in die tijd dienst deed als champignonkwekerij. In 1997 nam John Verbruggen het bedrijf van zijn vader over. Hij stopte met champignons telen om plaats te maken voor de teelt van biologische oesterzwammen. In 2000 stapte ook Wendy Verbruggen, de vrouw van John, mee in het bedrijf en samen zijn zij het bedrijf verder gaan ontwikkelen. John kijkt daarbij graag naar nieuwe ontwikkelingen in de markt om de consument in al zijn behoeften te voorzien.

John is in het bedrijf opgegroeid en heeft alle kennis van paddestoelen in huis. Het kweken van paddestoelen is niet alleen zijn werk, maar ook zijn grote passie. Samen met Wendy, die zich voornamelijk op de administratieve kant van het bedrijf richt, hebben ze het oorspronkelijke bedrijf van Piet met slechts drie oogstcellen, weten uit te breiden tot wel meer als 20 cellen. Er worden proeven gedaan om de gehele zwam, tot en met het voetje, te benutten, en ook van het over gebleven mycelium lijken er mogelijkheden te over. Op dit moment vind de bouw plaats van een geheel vernieuwde kwekerij in Uden, vernieuwend en zo min mogelijk milieubelastend, dat is het streven.

Bij Verbruggen Paddestoelen werken enthousiaste medewerkers. Er heerst een gezellige, persoonlijke sfeer waar iedereen zich maximaal inzet en zijn verantwoordelijkheid wil nemen om de mooiste producten af te leveren. Alleen met de inzet van betrokken medewerkers kun je het beste uit je bedrijf halen.

Wij hebben er voor gekozen per 1 januari 2018 als een eenduidig merk naar buiten te treden: “Verbruggen Paddestoelen B.V.”.

Wij kunnen u op diverse vlakken van dienst zijn, met al onze producten en diensten!