actueel

www.oesterzwammen.nl

Graag verwijs ik u naar de website www.oesterzwammen.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief met andere Nederlandse oesterzwammenkwekers. Naast informatie over de oesterzwam worden hier regelmatig heerlijke recepten gepubliceerd.

0
Read More

Eiwitrijk voedsel maken van lokale reststoffen. Het kan. Maar wie pakt de handschoen op?

Persbericht – Erp, 11 november 2022                                          Onderzoek bewijst: het kan. Substraat maken voor oesterzwammen door tot zelfs 50% van het stro te vervangen door de lokale reststof natuurgras. “De vraag nu”, zegt Job van de Crommert, die het onderzoek leidde, “welke leveranciers pikken de handschoen mee op in deze stap naar de eiwittransitie?” Als het gaat om eiwittransitie is intussen wel duidelijk dat daar een belangrijke rol is weggelegd voor schimmels die eiwitrijke paddenstoelen vormen. Om deze schimmels te kweken…

0
Read More

Food from Food project – Interreg

  PLANT BASED PRODUCT INNOVATION Het project Food from Food stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de agro- en voedingsmiddelenindustrie op het vlak van verwaarding van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen. Food from Food is een grensoverschrijdend project van Interreg Vlaanderen-Nederland en ondersteunt zowel op financieel als praktisch gebied. De Nederlandse oesterzwamkwekerij Verbruggen Paddestoelen BV broedt op een vernieuwend voedingsingrediënt voor hybride vegetarische producten. De oesterzwam wordt ook wel de vegetarische biefstuk genoemd, mét de vertrouwde vleessmaak en -textuur. Verbruggen Paddestoelen…

0
Read More

Onderzoek: Testen van natuurgras en daaruit gewonnen vezelfractie voor de teelt van oesterzwammen

Testen van natuurgras en daaruit gewonnen vezelfractie voor de teelt van oesterzwammen Johan Baars(1) & Georgios Chatzipavlidis(2) 1) Wageningen University & Research 2) Verbruggen Paddestoelen B.V. Dit onderzoek is in opdracht van Verbruggen Paddestoelen B.V., uitgevoerd door de Stichting Wageningen Research (WR), business unit Plant Breeding, in het kader van het overkoepelende project Bioraffinage. WR is een onderdeel van Wageningen University & Research, samenwerkingsverband tussen Wageningen University en de Stichting Wageningen Research. Baars J.J.P., Chatzipavlidis G., 2018. Testen van bermmaaisel…

0
Read More