PLANT BASED PRODUCT INNOVATION

Het project Food from Food stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de agro- en voedingsmiddelenindustrie op het vlak van verwaarding van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen. Food from Food is een grensoverschrijdend project van Interreg Vlaanderen-Nederland en ondersteunt zowel op financieel als praktisch gebied.

De Nederlandse oesterzwamkwekerij Verbruggen Paddestoelen BV broedt op een vernieuwend voedingsingrediënt voor hybride vegetarische producten. De oesterzwam wordt ook wel de vegetarische biefstuk genoemd, mét de vertrouwde vleessmaak en -textuur. Verbruggen Paddestoelen BV wil deze grondstof toegankelijk maken voor de voedingsmiddelenindustrie. Hiervoor nemen zij deel aan het Food From Food project.

Food from Food is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.” Dit project loopt van 1 januari 2017 tot 31 december 2019.

Meer info: www.foodfromfood.eu